Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

I. Nyári Ökotanoda Velence

Gondolatok, amiket nem az egyetem padsoraiban kapnak a fiatalok. Különböző nézőpontok, amelyek ütköztetése nélkülözhetetlen a tisztánlátáshoz. Kötetlen beszélgetések klímaváltozásról, a média helyzetéről, biztonságpolitikáról, zöld stratégiáról. És 50 fiatal, akiket érdekel a zöld jövő. Ez volt az I. Nyári Ökotanoda Velencén, az Ökopolisz Alapítvány szervezésében. 

Létezhet-e politikai befolyástól mentes újságírás? Kinek a kezében van a média? Szerezhet-e piaci részesedést politikától független befektető Magyarországon? Van-e beleszólási lehetősége egy laptulajdonosnak a tartalomba? Mit vetítenek előre az index.hu-nál lezajlott események? Többek között ezekről a kérdésekről is vitázott az I. Nyári Ökotanoda szombati napján Stumpf András újságíró, a Válasz Online társalapítója és Ungár Péter LMP-s országgyűlési képviselő, az Ökopolisz Alapítvány kuratóriumának társelnöke.

Milyen a jó zöld stratégia? Újraelosztó? Baloldali? Lehet-e növekedő gazdaság nélkül életben tartani egy társadalmat? Kik részesüljenek a javakból és kiknek a kárára? Egyáltalán szükség van-e arra, hogy a társadalom leggazdagabb tagjai csökkentsék a fogyasztásukat? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekről vitázott Pogátsa Zoltán, közgazdász, szociológus és Vasali Zoltán, egyetemi adjunktus az I. Nyári Ökotanoda egyik nagy vitáján.

© 2024 Ökopolisz Alapítvány. Minden jog fenntartva