Cikkek

Nincs Föld II. – a klímaszorongásról röviden

Sokkolják a klímaváltozással kapcsolatos hírek? Sokszor eszébe jut, mit tehetne és mit tud valójában megtenni a környezet védelme érdekében? Zavarja, hogy már csak 29 év van 2050-ig? Azonnal cselekedni akar a Föld védelme érdekében? Vagy pont ellenkezőleg, azt gondolja, hogy ez a kormányok dolga és Ön túl kicsi pont aTovább a cikkre >

Tapsi nem játék, hanem érző lény – ezért ne vásároljon nyulat húsvétra

Helyes, mozgó orrú szőrgombóc, aki répát eszik – a legtöbb gyerek (és nemcsak gyerek) ennyit tud egy nyúlról. No meg azt, hogy nagyot ugrik. A kiscsibe pedig egy sárga tollpihe-gombóc és csipog. Azt sajnos kevesen tudják, hogy mivel jár és mennyibe kerül egy nyúl vagy egy kiscsibe gondozása, milyen szükségleteiTovább a cikkre >

Magyarországon a legmagasabb az intimbetétek áfája az Európai Unióban

Zsebkendőt, zoknit, rongyot használnak a menstruációs szegénységben élő nők betét helyett. A menstruációs szegénység az iskolás lányok 10 százalékát érintheti Magyarországon, ők azok, akik nem tudják a havi vérzésük idején megfizetni az – Európai Unióban a legmagasabb áfával terhelt – egészségügyi termékeket. De nézzük is, mennyibe kerül Magyarországon egy haviTovább a cikkre >

Méhek nélkül nincs élet – vigyázzunk rájuk!

A méhek egészsége az emberiség életben maradásának záloga. A beporzórovarok közül a növénytermesztésben a méheknek van a legnagyobb szerepe, nélkülük az emberek és állatok számára termesztett gyümölcsök, bizonyos zöldségek és takarmánynövények nem teremnének, így veszélybe kerülne az élelmiszerellátás. A méheknek köszönhetjük az ételeink jelentős részét, hiszen az élelmiszer-növényeink és aTovább a cikkre >

A jövő évtized legégetőbb problémája a vízben úszó mikroműanyag

Ahogy az emberi test jelentős részét a víz teszi ki, úgy a Föld felszínének is háromnegyed részét  víz borítja. Ennek a hatalmas vízmennyiségnek azonban csak 3 százaléka édesvíz, vagyis csupán ennyi az, ami emberiség számára fogyasztható. Ez a 3 százalék a felszíni és felszín alatti vizek összessége, ennek is jelentősTovább a cikkre >

Zöld gazdaság 2. rész – Hogyan lehet fenntartható az energiaipar?

Az Új Egyenlőség magazin és az Ökopolisz Alapítvány tavaly novemberben közös rendezvénysorozatot indított a hazai zöld gazdaság kérdéseiről. Minden alkalommal egy zöld gazdaságban tevékenykedő vállalkozót, egy fenntarthatóságot kutató egyetemi tanárt és egy zöld politikust szólaltatunk meg arról a kérdésről, hogy hogyan alakul a hazai fenntartható vállalkozások sorsa, a szektor mérete,Tovább a cikkre >

Virágritkaságok az erdőkben – vigyázzunk rájuk!

Nem kell jósnak lenni ahhoz, hogy előre lássuk: heteken belül nagyüzem lesz a hazai erdőkben. A vírus okozta elzártságától elgyötört városlakók hada fogja lerohanni az addigra virágpompájába öltöző tavaszi erdőt. Azonban nem árt tudni, hogy éppen a leglátogatottabb turistacélpontok, a fővárosközeli mészköves hegyek, dombok napsütötte oldalai, vagy az Alföld tanösvényeiTovább a cikkre >
1 2 3 4 5 7 8 9 10