Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Helyi ügyek workshop-sorozat

Az Ökopolisz Alapítvány szervezésében megvalósuló Helyi ügyek regionális workshop-sorozat célja, hogy erősítse Magyarországon a részvételi demokráciát és ezzel együtt az ökopolitika egyik legfontosabb alapértékét.

Élhet az ember Kőbányán, Szombathelyen, Cegléden, Vácott vagy bárhol az országban, helyi ügyek mindenhol vannak. Van, ahol ki akarják lakoltatni az ott élőket, és van, ahol a bűzt okádó gyár nyomorítja meg több ezer ember napjait. Van, ahol olyan vezetéket akarnak házak fölé húzni, ami károsítja az egészséget, máshol pedig több ezer évig szennyező atomhulladékot akarnak elásni a földbe a szomszédban. És olyan települések is vannak, ahol még mindig nem végezték el a lakóépületek azbesztmentesítését, veszélyeztetve ezzel az ott élők biztonságát. Ezekben az ügyekben akkor tudunk eredményt elérni, ha a helyi közösségek, a civilek és a felelős politikusok a kezükbe veszik a sorsukat, és közösen gyakorolnak nyomást a döntéshozókra.

A workshop-sorozat alapvető célja, hogy a résztvevők minél nagyobb segítséget kapjanak a helyi ügyek hatékony képviseletéhez, legyen szó civilekről vagy helyi politikusokról. Az eseményen ezért szakemberek mutatják be, hogyan lehet előkészíteni és sikeresen végrehajtani egy helyi kampányt, hogyan lehet egy ügyet a sajtókommunikáció és a közösségi média segítségével eljuttatni a döntéshozókig. Mit kell tenni azért, hogy egy kérdést a Parlament is megtárgyaljon.

A workshopok segítéségével a résztvevők megismerhetnek sikeres helyi kampányokat az elmúlt időszakból, és tanulhatnak is egymástól: közösen vehetik sorra, hogy melyek azok a témák, amelyekkel hatékonyan meg lehet szólítani a helyi közösségeket.

Az eseményekhez kapcsolódóan önkéntes munkára alapuló helyi akciókat és kitelepüléseket tervez az Ökopolisz Alapítvány.

TEMATIKA ÉS PROGRAM

Helyi ügyek a Parlamentben: a meghívott képviselők bemutatják saját stratégiájukat, ismertetik az ülésszakon elhangzó felszólalásaikat és a helyi ügyek fontosságát a választásokra való felkészülésben

Helyi ügyek helyben: hogyan lehet egy helyi ügyet hatékonyan felkarolni és képviselni helyben? – praktikus kampánytanácsok és közösségi média képzés

Esettanulmányok: minden az adott képzésben érintett megyéből előveszünk egy fontos helyi ügyet, amelyhez kapcsolódóan rövid kampánytervet mutatunk be

Ökopolitikai workshop: meghívott képviselők és politikusok egy moderátor segítségével mutatják be azokat a parlamenti és önkormányzati eszközöket, amelyek segítségével fel lehet karolni helyi ügyeket (azonnali kérdés, írásbeli kérdés, napirend utáni felszólalás, stb.).

A workshop keretében a vendégek, résztvevők is javaslatot tehetnek arra, hogy a meghívott képviselőknek milyen ökopolitikai ügyeket lenne érdemes képviselni a parlamentben, illetve az önkormányzati testületi üléseken. A képzés során minden programpontnál lehetőség lesz kérdéseket feltenni, a résztvevők által tett javaslatokat megbeszélni.

TATABÁNYA, 2018. november 17-18.

A november 17-18-i hétvégén Tatabányán tartjuk képzésünket, 9:30 órai kezdettel az Árpád Hotelben.

Regisztrációs határidő: 2018. november 9. (péntek) 10:00

A regisztrációt követően az esemény előtti héten visszaigazoló emailt küldünk számodra, mely tartalmazni fogja a részletes programot is.

PÉCS, 2018. december 1-2.

A december 1-2-i hétvégén tartjuk dél-dunántúli Helyi ügyek képzésünket Pécsett 9:30 órai kezdettel a FORDAN Hotelben.

Regisztrációs határidő: 2018. november 16. (péntek) 11:00
MEGHOSSZABBÍTVA: 2018. november 21. (szerda) 11:00

A regisztrációt követően az esemény előtti héten visszaigazoló emailt küldünk számodra, mely tartalmazni fogja a részletes programot is.

© 2023 Ökopolisz Alapítvány. Minden jog fenntartva