Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Meghitt karácsonyt és boldog új esztendőt kívánunk!

Újabb eseménydús évet tudhatunk magunk mögött, aminek Te is részese voltál! Szeretnénk megköszönni, hogy figyelemmel kísérted tevékenységünket, ezért összeszedtük neked az Ökopolisz Alapítvány idei legfontosabb pillanatait. 

      Paks2 – Energia és biztonság a XXI. században
Mit jelent a hamarosan a megvalósítás fázisába kerülő projekt a magyar adófizetőknek, a nemzetgazdaságnak és hazánk biztonságának? Szüksége van-e Magyarországnak atomerőmű-bővítésre egy olyan időszakban, amikor a globális energiapiac hatalmas változásokon megy keresztül? Konferenciánkon ezekkel a kérdésekkel foglalkoztunk. 
 Nemzeti függetlenséget, megújuló Magyarországot!Az Ökopolisz Alapítvány az 1848-as forradalom és szabadságharc évfordulójára rendezett kerekasztal-beszélgetésén a nemzeti szuverenitás kérdéskörét jártuk körbe meghívott vendégeinkkel, Jeszenszky Géhaz volt külügyminiszterrel, Gerő András történésszel és Dömsödi Gáborral.
  Tiszta lappal! konferencia
Konferencia egy korrupciómentes Magyarországról ahol közéleti szereplők elemezték a korrupció jelenlegi állapotát, és szakértők vizsgálták meg a lehetséges megoldásokat.
 Nincs más választásod! Menj el szavazni! – kampány
Az országgyűlési választáson való aktív részvétel magyar állampolgárként nem csak jogunk, de felelősségünk is. Az Ökopolisz Alapítvány választási részvételre buzdító kampánya nagy sikerrel zajlott az április 8-a előtti időszakban.
  Hogyan tovább Magyarország?
Félmillió honfitársunk dolgozik külföldön, ma már minden hatodik magyar gyerek külföldön születik, idehaza pedig sokaknak a közmunka az egyetlen lehetőség arra, hogy bármilyen bevételük legyen. Hazánk régióinak többsége rohamosan szakad le az európai átlagtól, a nagy ellátórendszerek pedig az összeomlás szélére kerültek. Felmerül a kérdés: hogyan tovább Magyarország? Mit kell tennünk ahhoz, hogy sereghajtókból ismét éllovasokká váljunk? Erre a kérdésre kerestük a választ meghívott vendégeinkkel.
  Ökomajális a Filozófusok kertjében
Az Ökopolisz Alapítvány május 1-i rendezvényére a Gellért-hegy egyik kevéssé ismert, ám annál szebb parkjában került sor, amelyen kicsiket és nagyokat egyaránt remek programok várta.
  VI. Ökopolisz Nyári Akadémia
Az immár hagyománnyá vált Nyári Akadémia hatodik alkalommal került megrendezésre, ezúttal új helyszínen, a sástói Mátra Kempingben. A rendezvényt idén is hatalmas érdeklődés övezte – a jövő évit pedig már beírhatjátok a naptárba: 2019. június 27-30. 😉
 4. ipari forradalom: fenntartható munkahelyek a klímaváltozás tükrében
A Green European Foundation sorozatának hazai állomásán az Ökopolisz Alapítvány szervezésében jártuk körbe a 4. ipari forradalom lehetséges hatásait a zöldebb munkahelyek kialakításához, olyan vendégekkel, mint Jonathan Essex, Kis Miklós vagy Fülöp Sándor.
  Helyi ügyek workshop-sorozat
Az Ökopolisz Alapítvány szervezésében megvalósuló Helyi ügyek regionális workshop-sorozat célja volt, hogy erősítse Magyarországon a részvételi demokráciát és ezzel együtt az ökopolitika egyik legfontosabb alapértékét. Workshopokkal vártuk többek közt Pécs és Tatabánya lakóit.
  Mi fán terem az ökopolitika?
Elindítottuk ökopolitikai alapozó képzéssorozatunkat, melynek célja az ökopolitika történetének, filozófiájának bemutatása és az ökopolitikai gondolkodásmód minél szélesebb terjesztése. Az első alkalommal, Kecskeméten vendégeink voltak Filippov Gábor, Reiner Roland és Vágó Gábor politológusok, és Vasali Zoltán politikai elemző.
  Lényeglátó est Bősz Anett-tel és Ungár Péterrel
Ellenzéki stratégiák a IV. Orbán-kormány idején. TTIP – Merre tovább magyar gazdaság? Magyarország helyzete az Európai Unióban. Ezekről beszélgetett Ungár Péter, az LMP és Bősz Anett, a Liberálisok országgyűlési képviselője az Ökopolisz Alapítvány Lényeglátó Est nevű rendezvényén.
  Ellensúly néven új közéleti folyóirat indult
Ellensúly címen új közéleti folyóiratot indított az Ökopolisz Alapítvány. A negyedévente megjelenő lap a hazai közélet aktuális kérdéseivel foglalkozik, s fő célja, hogy hozzájáruljon a politika folyamatainak, eseményeinek jobb megértéséhez.

Köszönjük, hogy idén is velünk tartottál, várunk jövőre is!

© 2024 Ökopolisz Alapítvány. Minden jog fenntartva