Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kellemes Ünnepeket kíván az Ökopolisz Alapítvány!

Kellemes Ünnepeket kíván az Ökopolisz Alapítvány!

Kedves Barátunk, az Ökopolisz Alapítvány nevében szeretnénk megköszönni egész éves bizalmadat és figyelmedet, amit irántunk és programjaink iránt tanúsítottál!

Mintegy 20 ökopódium esemény, két országos konferencia, 300 főt vendégül látó négynapos nyári akadémia, és számos egyéb kezdeményezés tette ki az Ökopolisz Alapítvány 2016-os évét.

Foglalkoztunk többek között a klímaváltozással, a globális szegénységgel, az oktatás és az egészségügy helyzetével, Magyarország lehetséges jövőképeivel, illetve figyelemmel kísértük az amerikai elnökválasztási kampány alakulását és nemzetközi visszhangjait. Megemlékeztünk a csernobili katasztrófáról, és a 30. évforduló alkalmából szervezett konferenciánkon foglalkoztunk az atomenergia ügyével.

Rendezvényeink a rendszeres fővárosi helyszínek mellett egyre sűrűbben jutottak el az ország több pontjára, Győrtől Szegedig, Pécstől Debrecenig. A globális témák és a magyarországi közügyek mellett kiálltunk helyi kezdeményezések mellett is, információval és közösségépítéssel segítve azokat.

Az önálló szervezésű vitaestek és előadások mellett együttműködések révén sok más programot is kínálni tudtunk: az Ökofilmklub az A38 hajón 11 filmvetítést szervezett, a European Green Foundation segítségével pedig több hétvégén is oktatást szerveztünk zöldpolitikáról az érdeklődő fiataloknak.

Vendégeink voltak az év folyamán többek között Ács Sándorné a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ ügyvezetője, Aszódi Attila Paks 2 bővítési projekt kormánybiztosa,, Boros Tamás politológus, Galló Istvánné a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke, Hargitai Miklós újságíró, Juhász Attila, Kiszelly Zoltán, Lakner Zoltán, Magyar Kornélia politológusok, Mellár Tamás egyetemi tanár, az MTA doktora, Mendrey László a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke, Navracsics Tibor EU-biztos, Oleg Bodrov a Greenworld Russia vezetője, Pogátsa Zoltán közgazdász, Róna Péter közgazdász, Sándor Mária a fekete ruhás nővér, Surányi György egyetemi tanár, a jegybank volt elnöke, Thuróczy Szabolcs színművész, Török Gábor politológus, Dr. Varga Zoltán a biológiai tudomány doktora, professor emeritus, Vecsei Miklós, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke, valamint az LMP országgyűlési és önkormányzati képviselői.

Bízunk benne, hogy emlékezetesek voltak programjaink, azon vagyunk, hogy a 2017-es évben újabb izgalmas, mindenkit érintő, tanulságos eseményekkel és kezdeményezésekkel háláljuk meg a követőink figyelmét, akik a Youtube-on közzétett videóink és a Facebook csatornánk mellett a napokban teljesen megújuló honlapunkon kísérhetik figyelemmel az Ökopolisz Alapítvány tevékenységét.

Meghitt karácsonyi ünnepeket és boldog újévet kívánunk!

Lengyel Szilvia és dr. Fülöp Sándor Phd

a kuratórium társelnökei

Jancsó Andrea, Takács Péter, Turcsán Szabolcs
kuratóriumi tagok

© 2022 Ökopolisz Alapítvány. Minden jog fenntartva