Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ÖkoTanoda EU+ 2020

ÖkoTanoda EU+ képzéssorozat: Fiatal, Európai, Zöld

Az ÖkoTanoda EU+ program részvételi alapon működő ismeretterjesztő, szervezet- és közösségfejlesztő képzéssorozat. Elsősorban olyan, 18-26 év közötti, angolul legalább középfokon jól beszélő fiatalok jelentkezését várjuk, akik érdeklődnek az európai ügyek iránt, de ugyanakkor a gondolkodásmódjuk közel áll a fenntarthatósághoz és a zöld politikához.

A résztvevők 2020. október 16.-18. között egy 3 napos képzésen vesznek részt, majd 2021 januárjában még egy szombati napon folytatódik a képzés. A két alkalom sikeres teljesítése után 2021. márciusában egy brüsszeli tanulmányúton is részt vehetnek – mindezt díjmentesen!

A részvételre azok jogosultak, akik érdemben kitöltik a pályázati lapot és a jelentkezési határidőt követően írásban visszaigazolást is kapnak.

Túljelentkezés esetén a jelentkezőket előszűrjük, a létszámkorlát miatt csak a legjobb 15 értékelést kapott pályázónak tudunk helyet biztosítani a képzésen.
Ez a Facebook esemény csak tájékoztató céllal szolgál, érvényes regisztrációt az alábbi űrlapon lehet beadni:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc-YEDflpzlRTHgBFCr-ICdGJJYu7eeb7UPq7WWqK018R9ZVA/viewform

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ:
2020. szeptember 13. (vasárnap) 24:00

TERVEZETT MAGYARORSZÁGI KÉPZÉSI IDŐPONTOK:
2020. október 16.-18. (péntek délutántól vasárnap délutánig), Mátraháza-Sástón
2021. januárjában (szombati napon) 10:00 – 16:00 budapesti helyszínen

BRÜSSZELI TANULMÁNYÚT:
A képzéseken tevékenyen résztvevők többnapos közös brüsszeli tanulmányútra is meghívást kapnak, amelyre 2021. márciusában kerül sor előreláthatóan.

RÉSZVÉTELI DÍJ ÉS KÖLTSÉGTÉRÍTÉS:
A képzés magyarországi és brüsszeli programja teljes mértékben ingyenes.
A vidéki 3 napos képzésre való oda- és visszautat Budapestről biztosítjuk.
A Budapestre történő utazást és a reptérre való kiutazást a pályázó maga fizeti.

NEMZETKÖZI CSAPAT:
A képzés a brüsszeli Green European Foundation (GEF) nemzetközi „European Green Activist Training” programja keretében valósul meg, társszervezőként további európai szervezetek is részt vesznek. A brüsszeli tanulmányúton partnereink a finn, cseh, lengyel és horvát csoportok lesznek. A GEF és a nemzetközi program pénzügyi támogatója az Európai Parlament.

PROGRAM:
A képzéseken kutatók, tanácsadók, politikusok és nem kormányzati szervezetek képviselői segítségével a résztvevők megismerhetik a zöld mozgalom és az ökopolitika történetét, elveit, koncepcióit, stratégiáit és dilemmáit Magyarországon és az Európai Unióban.
A konkrét esettanulmányokat illetően megvizsgáljuk a politikai térképet és a szereplőket, azaz a zöldek társadalmi, gazdasági és politikai rendszerét.
Gyakorlati szempontból megvizsgáljuk, milyen személyes, szervezeti és kommunikációs feladatokra van szükségünk ahhoz, hogy az ökopolitika több teret nyerjen a 21. században.
Erősen összpontosítunk Európára, az uniós intézményekre, szereplőkre, történelemre és aktuális ügyekre, amelyek tükrözik a 2019. májusi európai parlamenti választásokat, az új Európai Parlament politikai összetételét, valamint az új Európai Bizottság működését és stratégiáját.

A képzés mellett viszont legalább olyan fontos cél az is, hogy a résztvevők megismerjék egymást és megosszák tapasztalataikat.

© 2024 Ökopolisz Alapítvány. Minden jog fenntartva