Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

A MI OTTHONUNK. A MI ÜGYÜNK.

Minden városnak, településnek és utcának megvannak a maga ügyei: valahol akadozik a szemétszállítás vagy járhatatlanok az utak, máshol évtizedek óta szennyezi egy gyár a levegőt, vagy éppen egy veszélyes uránbányát akarnak létesíteni a közelben.

Az ország számos pontján mindennaposak a közlekedési dugók, tucatjával találni balesetveszélyes közúti átkelőhelyeket és összeomlás szélén álló kórházakat, és órákig lehetne sorolni, hogy hány helyen mérgezett a talaj és az ivóvíz. Sokszor döntenek a fejünk felett, a megkérdezésünk nélkül, pedig a mi otthonunkról, a mi ügyünkről van szó.

Az Ökopolisz Alapítvány egyik legfontosabb célkitűzése a részvételi demokrácia erősítése: szeretnénk felkarolni azokat a helyi és országos ügyeket, amelyekben igenis közösen kell döntenünk! Ha többet akarsz tudni a kezdeményezésről, iratkozz fel hírlevelünkre! Ha a te lakóhelyeden is van olyan ügy, amiben a helyi lakosok összefogására lenne szükség, írj nekünk az info@okopoliszalapitvany.hu címre, és segíteni fogunk!

© 2023 Ökopolisz Alapítvány. Minden jog fenntartva