Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Meghitt karácsonyt és boldog új esztendőt kívánunk!

zeretnénk megköszönni, hogy idén is velünk tartottál és figyelemmel kísérted munkánkat, ezért összeszedtük neked az Ökopolisz Alapítvány idei legfontosabb pillanatait.

Kedves Barátunk!

Igen mozgalmas és eseménydús év áll mögöttünk, melyet együtt töltöttünk el. Szeretnénk megköszönni, hogy idén is velünk tartottál és figyelemmel kísérted munkánkat, ezért összeszedtük neked az Ökopolisz Alapítvány idei legfontosabb pillanatait. 

      OLIMPIA VAGY SEM?
Sokan a 2018-as választások előkampányának tekintették, mi pedig megvizsgáltuk a hatásait. Az Olimpia nem játék! és az Olimpiai hátraarc olyan rendezvények voltak, ahol a népszavazási aláírásgyűjtés kimeneteléről, a politikai tér változásairól és a kormány lépéseinek következményeiről vitáztak politikusok, szakemberek és újságírók. 
 FENNTARTHATÓ FEJLŐDÉSI CÉLOK
Folytattuk az ENSZ 17 Fenntartható Fejlődési Célja (SDG) magyarországi megvalósításának lehetőségeit vizsgáló sorozatunkat, amit 2016-ban indítottunk el. Második alkalommal az éhezés csökkentésének, vagy akár felszámolásának lehetőségeit vettük górcső alá. Az SDG célok harmadik állomásán a minőségi oktatást és annak magyarországi megvalósítását tettük középpontba, 6 vendégelőadóval.
  ELKÉSZÜLT ELSŐ SDG KIADVÁNYUNK
Az SDG sorozat részeként Zlinszky János szerkesztésében minden előadásból készítünk egy kötetet. Az első a szegénység felszámolásával foglalkozik, felsorakoztatva olyan szerzőket, mint Szél Bernadett, Misetics Bálint vagy Mellár Tamás. A könyv online is olvasható vagy ingyen elvihető irodánkból!
   PAKS2 – KÉTSZER
Ha ökopolitika, akkor Paks2 ügye megkerülhetetlen, ezért is foglalkoztunk vele kiemelt jelentőséggel.Áprilisi konferenciánkon Szél Bernadett és Csepreghy Nándor is vitázott, ezt novemberi ökopódiumunk tetézte, ahol a miniszterhelyettes mellett Dr. Aszódi Attila is leült egy asztalhoz szakértőkkel és politikusokkal. Idén ez volt a legsikeresebb rendezvényünk, nagyon sok sajtómegjelenéssel, így mi is hozzájárultunk ahhoz, hogy mindenki tisztábban lásson Paks2 ügyében. 
  LECKÉZTETÉS, OKTATÁS
A CEU-törvény, az országos diákmegmozdulások alkalmat adtak arra, hogy az oktatással foglalkozó szakértőket, politikusokat és szakszervezeti képviselőket egy asztalhoz ültessük “Leckéztetés az oktatásban” elnevezésű ökopódiumunkon. 
  TALAJMEGÚJÍTÓ ELŐADÁSSOROZAT
Talajmegújító mezőgazdaság június 10-15. között, több helyszínen megrendezett országos előadássorozat volt, ahol a magyar termelők sikeres forgatás nélküli, minimum művelés és direktvetés/notill példái kerültek bemutatásra.
  LÁTJUK A LÉNYEGET
Létezik-e külföldi befolyás Magyarországon? És Amerikától vagy Oroszországtól féljünk inkább ilyen tekintetben? Magyarországon lesz-e valaha korrupció nélküli vezetés? Hogyan kellene megérezzük, ha “Magyarország jobban teljesít”? A szegedi Lényeglátó estén erről beszélgetett Puzsér Róbert és Ungár Péter.
  V. NYÁRI AKADÉMIA FELSŐTÁRKÁNYBAN
Az idei év legnagyobb dobása, alapítványunk kiemelkedő rendezvénye volt az V. Nyári Akadémia Felsőtárkányban. 4 nap alatt majdnem 300 résztvevővel, 90 előadóval és több, mint 40 programmal találkozhattak a résztvevők.Az akadémián készült videófelvételeket megtekinthetitek YouTube csatornánkon 
   FIATAL, EURÓPAI, ZÖLD
Az ÖkoTanoda EU+ 2017 egy olyan, a Zöld Európai Alapítvány támogatásával megrendezett, fiataloknak szóló képzéssorozat volt, ahol a résztvevők szakértők segítségével megismerhették a zöld mozgalom és az ökopolitika történetét, alapelveit, fogalmait, stratégiáit és dilemmáit. 
   MI LESZ VELÜNK A ROBOTOK KORSZAKÁBAN?
A Green European Foundation sorozatának hazai állomásán az Ökopolisz szervezésében jártuk körbe a 4. ipari forradalom lehetséges zöldítő hatásait a foglalkoztatás világára, nem csak hazai, hanem külföldi előadó vendégszereplésével.  
   KELL-E NEKÜNK PAKS2?
Kisfilmet készítettünk a Paksra szánt újabb atomerőművel kapcsolatos, elsősorban energetikai szempontú aggályokról. A szemléltető animációk elkészítésére a Napirajz művészét, Merényi Dánielt kértük fel. 
   

Köszönjük, hogy idén is velünk tartottál, várunk jövőre is!

© 2024 Ökopolisz Alapítvány. Minden jog fenntartva