Paks2 - az évszázad üzlete, de kinek? Ökopódium, Budapest

Beszélgetés a Paks2 projektről a kormányzati propagandán túl, a tények világában szakértőkkel, államtitkárokkal, politikusokkal és újságírókkal.

Időpont: 2017. november 15. szerda, 18:00
Cím:  MÚOSZ székház, 1064 Budapest, Vörösmarty utca 47/A, Táncsics Mihály terem

Paks2 - az évszázad üzlete, de kinek?

A Paks2 projekt a kormányzati propaganda szerint a kivitelezés szakaszába érkezett, megtérülő beruházás és ezt az Európai Bizottság is megerősítette. A tények azonban nem a kormány oldalán állnak, az érvelés több ponton is téves. A beruházást részleteiben ismerő szakértők szerint a folyamatot mielőbb érdemes leállítani annak érdekében, hogy ne kerüljön túl sokba a magyar adófizetők számára.

A legkevesebb, amit “az évszázad beruházása” ügyében elvárhatunk a kormányzattól, az, hogy nyilvános szakmai egyeztetési folyamatot vállal a Paks2 projektről. Ennek során komolyan meg kell vizsgálni, hogy a beruházással kapcsolatos számítások milyen feltevéseken alapulnak és melyek a lehetséges alternatívák hazánk energiajövőjét illetően.

Vitaestünkkel szeretnénk hatni arra, hogy  ne a beruházás induljon el, hanem a komoly és elfogulatlan szakmai vita. A tét hazánk energetikai mintázata erre az évszázadra.

RÉSZTVEVŐK

Mártha Imre
energetikai szakértő, az MVM korábbi vezetője
Felsmann Balázs