ÖkoTanoda EU+ 2019: Fiatal, Európai, Zöld

Az európai és a hazai közélet, civil-zöld gondolkodás iránt érdeklődő fiataloknak szóló képzés. Jelentkezz augusztus 26-ig!

Az ÖkoTanoda EU+ program részvételi alapon működő ismeretterjesztő, szervezet- és közösségfejlesztő képzéssorozat. Elsősorban olyan, 18-26 év közötti, angolul legalább középfokon jól beszélő fiatalok jelentkezését várjuk, akik érdeklődnek az európai ügyek iránt, de ugyanakkor a gondolkodásmódjuk közel áll a fenntarthatósághoz és a zöld politikához.

A résztvevők 2019. szeptemberében egy szombati képzésen, majd október utolsó hétvégéjén egy 3 napos képzésen vesznek részt. A két alkalom sikeres teljesítése után 2020. márciusában egy brüsszeli tanulmányútra is kiutazhatnak – mindezt díjmentesen!

A részvételre azok jogosultak, akik érdemben kitöltik a pályázati lapot, feltéve, hogy a jelentkezési határidőt követően írásban visszaigazolást is kapnak.

Túljelentkezés esetén a jelentkezőket előszűrjük, a létszámkorlát miatt csak a legjobb 20 értékelést kapott pályázónak tudunk helyet biztosítani a képzésen.

A JELENTKEZÉSI LAPOT
IDE KATTINTVA NYITHATOD MEG

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ:
2019. augusztus 25. (vasárnap) 24:00

TERVEZETT MAGYARORSZÁGI KÉPZÉSI IDŐPONTOK:
2019. szeptember 21. (szombat) 10:00 - 18:00 budapesti helyszínen
2019. október 25-27. között, vidéki helyszínen

BRÜSSZELI TANULMÁNYÚT:
A képzéseken tevékenyen résztvevők többnapos közös brüsszeli tanulmányútra is meghívást kapnak, amelyre 2020. március harmadik vagy negyedik hetében kerül sor.

RÉSZVÉTELI DÍJ ÉS KÖLTSÉGTÉRÍTÉS:
A képzés magyarországi és brüsszeli programja teljes mértékben ingyenes.
A vidéki 3 napos képzésre való oda- és visszautat Budapestről biztosítjuk.
A budapestre történő utazás és a reptérre való kiutazást a pályázó maga fizeti.

NEMZETKÖZI CSAPAT:
A képzés a brüsszeli Green European Foundation (GEF) nemzetközi „European Green Activist Training” programja keretében valósul meg, társszervezőként további európai szervezetek is részt vesznek. A GEF és a nemzetközi program pénzügyi támogatója az Európai Parlament.

PROGRAM:
A képzéseken szakemberek, zöld előadók, politikusok és nem kormányzati szervezetek képviselői segítségével a résztvevők megismerhetik a zöld mozgalom és az ökopolitika történetét, elveit, koncepcióit, stratégiáit és dilemmáit Magyarországon és az Európai Unióban.

A konkrét esettanulmányokat illetően megvizsgáljuk a politikai térképet és a szereplőket, azaz a zöldek társadalmi, gazdasági és politikai rendszerét.Gyakorlati szempontból megvizsgáljuk, milyen személyes, szervezeti és kommunikációs feladatokra van szükségünk ahhoz, hogy az ökopolitika több teret nyerjen a 21. században.Erősen összpontosítunk Európára, az uniós intézményekre, szereplőkre, történelemre és aktuális ügyekre, amelyek tükrözik a 2019. májusi európai parlamenti választásokat, az új Európai Parlament politikai összetételét, valamint az új Európai Bizottság működését és stratégiáját.

A képzés mellett viszont legalább olyan fontos cél az is, hogy a résztvevők megismerjék egymást, összegyűjtsék egymást és megosszák tapasztalataikat.

KONTAKT ÉS INFORMÁCIÓ:
Turcsán Szabolcs, programszervező
turcsan.szabolcs@okopoliszalkapitvany.hu

AJÁNLÓ:
Ilyenek voltak az előző ÖkoTanoda EU+ előadásai.

Ismersz valakit, akit érdekelhet a lehetőség? Ne habozz, küldd tovább a cikket vagy oszd meg facebook eseményünket!