ÖkoTanoda EU+ 2017

Részvételi alapon működő ismeretterjesztő, szervezet- és közösségfejlesztő képzéssorozat

ÖkoTanoda EU+ képzéssorozat: Fiatal, Európai, Zöld

#ÖkoTanoda #GEF

ISMERTETŐ

Az ÖkoTanoda program rugalmas, részvételi alapon működő ismeretterjesztő, szervezet- és közösségfejlesztő képzéssorozat. Elsősorban az európai és hazai közéleti és ökopolitikai tevékenységek, valamint a civil-zöld gondolkodás és mozgalmak iránt érdeklődő, 16-30 év közötti, angolul legalább középfokú szinten beszélő fiatalok jelentkezését várjuk.

HELYSZÍN
az Ökopolisz Alapítvány irodája
Budapest VI., Felsőerdősor utca 12-14., III/3.

RÉSZVÉTELI DÍJ ÉS KÖLTSÉGTÉRÍTÉS
A részvétel díjmentes, utazási költségtérítést és ellátást is biztosítunk a résztvevőknek.
A képzéseken tevékenyen résztvevők többnapos közös brüsszeli tanulmányútra is meghívást kapnak, amelyre 2018 tavaszán kerül sor.

NEMZETKÖZI CSAPAT
A képzés a brüsszeli Green European Foundation (GEF) nemzetközi „European Green Activist Training” programja keretében, cseh, finn, horvát, máltai és magyar együttműködésben valósul meg, a hazai partner az Ökopolisz Alapítvány. A GEF és a nemzetközi program pénzügyi támogatója az Európai Parlament.

PROGRAM
A résztvevők szakértők segítségével megismerhetik a zöld mozgalom és az ökopolitika történetét, alapelveit, fogalmait, stratégiáit és dilemmáit. Konkrét esettanulmányok kapcsán vizsgáljuk a politikai térképet és a szereplőket, vagyis azt a társadalmi, gazdasági, politikai viszonyrendszert, amelyben a zöldek elhelyezkednek. Gyakorlati szemszögből tekintjük át, milyen személyes, szervezeti és kommunikációs feladatokat kell jól elvégeznünk, hogy az ökopolitika minél inkább teret nyerjen a XXI. században. Hangsúlyosan foglalkozunk Európával, az EU intézményrendszerével, szereplőivel, történetével és az aktuális ügyekkel. A képzés mellett legalább ennyire fontos cél, hogy a résztvevők megismerkedjenek, egymásra hangolódjanak és közös élményeket, tapasztalatokat szerezzenek.

ELŐADÁSOK

A Green European Foundation (Zöld Európai Alapítvány) rendezvénye az Ökopolisz Alapítvány támogatásával és az Európai Parlament pénzügyi hozzájárulásával.

Időpont: 2017. október 06. 10:00 - 2017. október 06. 10:00

Cím: Ökopolisz Alapítvány (1068 Budapest, Felsőerdősor utca 12-14.)