ÖKOtanoda 2016 képzés: jelentkezz szeptember 12-ig!

“Zöldebb Európát, európaibb zöldeket!” Fiatal közéleti aktivisták jelentkezését várjuk a hazai és európai képzésekre!

 

 #Ökotanoda #GEF 
 
Az ÖkoTanoda képzési program rugalmas, részvételi alapon működő ismeretterjesztő, szervezet- és közösségfejlesztő képzési sorozat. Elsődlegesen civil-zöld aktivizmus iránt érdeklődő, 16-30 év közötti, angol nyelvvel is boldoguló fiatalok jelentkezését várjuk. A 2016 őszi dátumok október 1, 29 és november 12 (tervezett). E három képzésen való aktív részvétel egyúttal beugró egy közös brüsszeli tanulmányútra is, amelyre 2017 februárjában kerül sor. 
 
Az ÖkoTanoda EU+ díjmentes, sőt, utazási költségtérítést és ellátást is biztosítunk az aktív részvételt vállaló fiataloknak. A képzés a Green Eruropean Foundation (GEF) “Europeanising Youth Green Activist Training” nemzetközi programja keretében, magyar-cseh-finn és katalán (spanyol) együttműködésben valósul meg, amelynek hazai partnere az Ökopolisz Alapítvány. A GEF és a nemzetközi program pénzügyi támogatója az Európai Parlament (EP). A brüsszeli tanulmányút támogatója szintén az EP, Meszerics Tamás EP képviselő (LMP) hozzájárulásával. 
 
Mi lesz a tartalom? 
A programot úgy alakítjuk, hogy akár az EU- és ökopolitikában teljesen kezdő középiskolások számára is hasznos, követhető és motiváló legyen - de egy ifjú politológus vagy humánökológus számára se legyen unalmas. Szakértők segítségével megismerhetjük a zöld mozgalom és az ökopolitika történetét, alapelveit, fogalmait, stratégiáit és dilemmáit. Konkrét esettanulmányok kapcsán vizsgáljuk meg a politikai térképet és a szereplőkek, vagyis azt a társadalmi, gazdasági, politikai viszonyrendszert, amelyben a zöldek elhelyezkednek. Gyakorlati szemszögből tekintjük át, hogy milyen személyes, szervezeti és kommunikációs feladatokat kell jól elvégeznünk, hogy az ökopolitika minél inkább teret nyerjen a XXI. században. Hangsúlyosabban foglalkozunk Európával, az EU intéményrendszerével, szereplőivel, történetével és aktuális ügyekkel. A “fejtágítás” mellett pedig legalább ennyire fontos célunk, hogy a résztvevők megismerkedjenek, egymásra hangolódjanak és közös élményeket és tapasztalatokat szerezzenek! 
 
A részvételre azok jogosultak, akik rászánnak pár percet és érdemben válaszolnak a jelentkezési lap kérdéseire, majd írásban visszaigazolást is kapnak!
 
További részletek: 
Perneczky László
perneczky.laszlo@gmail.com
+36 20 39 00 566
ÖKOTanoda EU+ 2016 / GreenTrain
 
 

Időpont: 2016. szeptember 12. 12:00

Cím: Ökopolisz (Budapest, Felsőerdősor utca 12-14.)

Térkép