Nemek közötti egyenlőség - Ökopódium, Budapest

ENSZ SDG - 5. cél: A nemek egyenlőségének megvalósítása, minden nő és lány társadalmi szerepének megerősítése

Az Ökopolisz Alapítvány az ENSZ 17 Fenntartható Fejlesztési Célja (SDG) Magyarországi megvalósításának a lehetőségeit vizsgáló sorozatot indít. Második alkalommal az éhezés csökkentésének, vagy akár felszámolásának lehetőségeit vesszük górcső alá. Küldetésünkhöz híven azonban inkább szakmai megközelítéssel, semmint a hétköznapi közéleti, politikai gondolkodásmódra alapozva.

Az Ökopódium keretein belül az alábbi szempontokról lesz részletesebben szó:
- a nők és lányok elleni mindenfajta diszkrimináció megszüntetése mindenhol.
- a nem fizetett gondozás és a háztartási munka elismerése és értékelése a közszolgáltatások és az infrastruktúra biztosításával, a szociális védelmi politikán keresztül, továbbá a háztartáson és a családon belül megosztott felelősség előmozdításával, a nemzeti sajátosságoknak megfelelően
- A politikai, gazdasági és közéletben a nők számára a vezetői szintű teljes és hatékony részvétel és egyenlő lehetőségek biztosítása a döntéshozatal minden szintjén
- Megalapozott szakpolitikák és végrehajtható jogszabályok elfogadása és megerősítése a nemek egyenjogúságának, valamint minden nő és lány minden szinten betöltött társadalmi szerepe megerősítésének elősegítése céljából

Helyszín: MagNet, Hamvas terem, Andrássy út 98., Budapest, 1062
Időpont: 2019. március 7. 17:30

RÉSZLETES PROGRAM HAMAROSAN!

A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

Időpont: 2019. március 07. 17:30

Cím: MagNet Közösségi Ház (VI. ker., Andrássy út 98.), Hamvas terem

Jelentkezés a rendezvényre (Sajtóregisztráció is!)