Napelemet minden háztetőre

Az energiaforradalom a szemünk előtt zajlik. A világ nagy részén már felismerték, hogy a klímaváltozás riasztó hatásainak elkerüléséhez radikális változásokra van szükség az energiagazdálkodásban. Az energiafogyasztásunkat csökkenteni kell, fokozni kell az energiahatékonyságot és át kell állnunk a megújuló energiaforrásokra

Az energiaforradalom a szemünk előtt zajlik. A világ nagy részén már felismerték, hogy a klímaváltozás riasztó hatásainak elkerüléséhez radikális változásokra van szükség az energiagazdálkodásban. Az energiafogyasztásunkat csökkenteni kell, fokozni kell az energiahatékonyságot és át kell állnunk a megújuló energiaforrásokra.

A hazai energiapolitika viszont még mindig a 20. században ragadt: a növekvő energiafogyasztás és szén-dioxid kibocsátás, a veszélyes és rugalmatlan atomenergia, valamint a szennyező fosszilis kapacitások fenntartása van a fókuszba.

Mit jelent a 21. századi energiapolitika? Miért nem megoldás Paks 2 és mi az alternatívája? Lehetséges teljes mértékben átállni megújuló energiaforrásokra? Mi lesz, ha nem süt a Nap és nem fúj a szél? Mi az önkormányzatok szerepe?

Rendezvényünkön a napenergia külön figyelmet kap. Igyekszünk gyakorlatban is alkalmazható tanácsokat nyújtani.
Milyen lehetőségek vannak a napenergiában? Napelemet vagy napkollektort érdemes telepíteni? Mennyibe kerül és milyen támogatások vehetők igénybe? Mennyi idő alatt térül meg?Ezekről a kérdésekről beszélget:
• Dr. Munkácsy Béla, az ELTE kutatója, az ERRE VAN ELŐRE energiatervezési kutatócsoport vezetője,
• Kiss Ernő, a Magyar Napelem Napkollektor Szövetség elnöke
Mizsei László ifj., az LMP 16. kerületi önkormányzati képviselője

Mindenkit szeretettel várunk március 28-án 18:00-kor a Krisztina Hotel*** különtermében (1163 Budapest, Veres Péter út 79)!

Időpont: 2019. március 28. 18:00

Cím: Krisztina Hotel, Veres Péter út 79 Budapest 1163