Kifutunk az időből? Ökopódium a katowicei klímacsúcs eredményeiről

Hogyan értékeljük a katowicei klímacsúcsot? Mire lesz elegendő a 12 év, ami az ENSZ szerint rendelkezésünkre áll a bolygó megmentésére?

Időpont: 2019. február 7. 17:30
Helyszín: MagNet Közösségi Ház, Hamvas terem

Miközben a világ vezető klímatudósai által készített 2018. évi ENSZ-jelentés arra figyelmeztetett, hogy mindössze 12 évünk van a klímaváltozást előidéző legfőbb tényezők mérséklésére és így civilizációnk megmentésére, a katowicei klímacsúcs (COP24) mégsem hozta meg a várt áttörést. Nem született globális szintű, érdemi elkötelezettség az éghajlatvédelem érdekében. A politikai hajlandóság globális szinten elégtelen, mert számos ország  blokkolja vagy lassítja a szükséges intézkedések meghozatalát.

Pedig ahhoz, hogy elkerüljük a klímaváltozás legsúlyosabb környezeti, társadalmi és gazdasági következményeit, elsősorban a ma politikai döntéshozóinak kell elindítania, de legalábbis segítenie  a gyökeres változásokat! Hogyan értékeljük a katowicei klímacsúcsot? Mire lesz így elegendő a 12 év?

Vendégünk lesz:

Schmuck Erzsébet, Országgyűlés Fenntartható Fejlődés Bizottságának LMP-s elnöke
Dr. Hetesi Zsolt, NKE Víztudományi Kar tudományos főmunkatársa
Thomas Waitz, az osztrák zöldek európai parlamenti képviselője

A beszélgetést moderálja Mangel Gyöngyi környezetvédelmi újságíró

Időpont: 2019. február 07. 17:30 - 2019. február 07. 20:30