Gumiégető! Akarjuk? - Fórum a tisztánlátásért, Kaposvár

Kaposváron pirolízises gumiégető üzem megépítése fenyegeti a lakókat, ráadásul a tervet a városvezetés többsége is támogatja. Kedves Kaposváriak, jöjjenek el fórumunkra, ahol szakemberektől tájékozódhatnak az üzem kockázatairól!

Ennek az üzemnek a létesítését már a százhalombattaiak elutasították, és ellene a kormánypárti többségű Pest megyei közgyűlés tagjai tiltakozó határozatot hoztak.

Egy ilyen üzem Dunaszerdahelyen már keseríti az ott lakók életét. Most nálunk, Kaposváron akarnak kikísérletezni egy új égetési technológiát, amit később külföldre adnának el. Magyar városunk lesz a kísérlet helyszíne, az ott lakók házaitól, lakásaitól néhány kilométerre fogják elégetni azt az évi 30 000 tonna gumit, amit a cég ideszállítm napi 10-15 kamionnal.
A levegőszennyezettség áldozatai, a felnőttek mellett leginkább a gyermekek, mert a fejlődésben lévő szervezetükben az üzem által kibocsájtott rákkeltő anyagok súlyos betegségeket idéznek elő.

Szakértőink:

Sallai Róbert Benedek - az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottságának elnöke, az LMP országgyűlési képviselője
Dr. Falussy Lajos - okleveles vegyészmérnök, műanyag-feldolgozó szakmérnök

Moderátor:

Huszka Imre - újságíró, a Kapos-T szerkesztője

A belépés díjtalan! Kérjük, előzetes regisztrációval segítse a szervezők munkáját.

Jelentkezzen most!

Időpont: 2016. június 28. 18:30

Cím: Hotel Kapos (Kaposvár Ady Endre utca 2.)

Térkép