Bitfilm Festival Budapest + Ökopódium: "Bizalom a Bitcoinban"

A virtuális valutának szentelt nemzetközi filmfesztivál magyarországi állomásán az Ökopolisz Alapítvány és a Bitcoin Budapest egyszerre várja a Bitcoin elkötelezett rajongóit, a technológiával még csak most ismerkedőket, valamint a távolságtartó szkeptikusokat.

Míg Magyarországon a Bitcoinról még mindig alig szólnak hírek, és elsősorban a vele kapcsolatos visszaélésekről lehet olvasni, addig a világ fejlettebb részein a Bitcoin mögötti technológia egyre több civil szolgáltatást forradalmasít.

Kevesen tudják, hogy ezekben a fejlesztésekben magyar szakemberek is szép számmal vesznek részt. Ismerjük meg őket, hallgassuk meg történeteiket, tanuljunk a világ különböző pontjairól érkező filmekből!

Az eseményen a részvétel INGYENES!

Részletes program:

17:00 – Rövid ismeretterjesztő kisfilmek a Bitcoinról

18:00 – Ökopódium beszélgetés: Bizalom a Bitcoinban
- Hol tart a Bitcoin, és mire számíthatunk még tőle?
- Bízhatunk-e már a virtuális valutában technológiai kívülállóként is?
- Bitcoin vagy „csak” Blockchain? Lehet, hogy nem is a pénz forradalmát éljük?

A beszélgetés résztvevői:
- Berkovics Dalma (üzletfejlesztési menedzser, Traity)
- Blummer Tamás (vezető fejlesztő, Digital Asset Holdings)
- Debreczeni Barnabás (ügyvezető, Shinrai Ltd.)
- Dobák László (ügyvezető igazgató, AXA Kereskedelmi Bank)

20:00 – Life On Bitcoin (USA, 98 perc) – A közösségi finanszírozással készült dokumentumfilm egy fiatal házaspár életét követi nyomon, akik 2013-ban elhatározták, hogy életük minden kiadását csakis Bitcoin alapra helyezik. A kísérlet viszontagságai, meglepetései és végső tanulsága közben megismerhetjük az elméletet és a gyakorlatot is, valamint egy szimpatikus párnak is szurkolhatunk.
A film előzetese: https://www.youtube.com/watch?v=vmGDcDmu6ak

21:45 – A fesztivál zárása

REGISZTRÁCIÓ
- Résztvevői regisztráció: https://docs.google.com/forms/d/14LxXcfXAPGtrb32y_NP4XyxQZ_lUMnC-u5hwtxivME8/viewform