Rendezvények

Zsákutcában? - Ökopódium a főváros és környéke közlekedéséről

Jó irányba tart-e a főváros közlekedésének fejlesztése? Felelősséggel tartozik-e Budapest a nap jelentős részében a fővárosban dolgozókért, vagy csak azokért, akik ott is laknak? Fenntartható-e a helyközi közlekedés, vagy meg kell barátkoznunk a jövővel: csak hellyel-közzel lesz tömegközlekedés?

Bitfilm Festival Budapest + Ökopódium: "Bizalom a Bitcoinban"

A virtuális valutának szentelt nemzetközi filmfesztivál magyarországi állomásán az Ökopolisz Alapítvány és a Bitcoin Budapest egyszerre várja a Bitcoin elkötelezett rajongóit, a technológiával még csak most ismerkedőket, valamint a távolságtartó szkeptikusokat.

Megújuló egyház - Ökopódium, Budapest

Az Ökopolisz Alapítvány műhelybeszélgetés sorozatának következő témája Ferenc pápa ökológiai kiáltványa, a Laudato si' - Áldott légy kezdetű pápai enciklika lesz. A beszélgetés résztvevői Beer Miklós, a Váci egyházmegye püspöke és Ikotity István, LMP országgyűlési képviselő. Moderátor: Gégény István

III. Ökopolisz Nyári Akadémia - Felsőtárkány

Gödöllő és Baja után, Egertől 10 kilométerre, a Bükki Nemzeti Park szélén, Felsőtárkányban rendezzük a III. Ökopolisz Nyári Akadémiát. Több mint húsz vitafórummal és műhelybeszélgetéssel, valamint kulturális, szabadtéri és családi programokkal várunk minden érdeklődőt augusztus 6. és 9. között.

Hogyan tovább, Magyarország? Utak, kiutak! - Pécs

Félmillió magyar dolgozik külföldön, hazánk régióinak többsége rohamosan szakad le az európai átlagtól. Romokban az egészségügy, leépül a köz- és felsőoktatás, óriási a korrupció. Kistelepüléseink százaiban a közmunka az egyetlen lehetőség a megélhetésre.

Gondolattal, szóval, cselekedettel és mulasztással - Ökopódium

Nőnap előtti Ökopódium beszélgetés a családon és párkapcsolaton belüli erőszak megelőzéséről, felszámolásáról, a valódi, a látszat- és a nem-megoldásokról.