Rendezvények

Csernobil 30 - Láncreakció konferencia, Budapest

Csernobil 30: emlék- és jövőbe tekintő konferencia

Dolgozói szegénység - Ökopódium Plusz, Pécs

A dolgozói szegénység témájában hirdetett országjáró fórumunk Pécsre is megérkezik. Mert a napi 8 órás jövedelem sokak számára "éhen halni sok, megélni kevés", de nem csak tanárok és egészségügyi dolgozók vannak ezzel így, hanem sokan mások is.

Példaképtelenség - Ökopódium társadalmunk példaképeiről

„Régen minden jobb volt…”, „Ezek a mai fiatalok…” halljuk, vagy akár mondjuk is napi rendszerességgel. Kell-e valóban aggódnunk amiatt, hogy milyen viselkedésmintákat követnek ma a fiatalok? A médiából érkező viselkedésminták okai, vagy csak lenyomatai a társadalom viselkedésének?

Zsákutcában? - Ökopódium a főváros és környéke közlekedéséről

Jó irányba tart-e a főváros közlekedésének fejlesztése? Felelősséggel tartozik-e Budapest a nap jelentős részében a fővárosban dolgozókért, vagy csak azokért, akik ott is laknak? Fenntartható-e a helyközi közlekedés, vagy meg kell barátkoznunk a jövővel: csak hellyel-közzel lesz tömegközlekedés?

Bitfilm Festival Budapest + Ökopódium: "Bizalom a Bitcoinban"

A virtuális valutának szentelt nemzetközi filmfesztivál magyarországi állomásán az Ökopolisz Alapítvány és a Bitcoin Budapest egyszerre várja a Bitcoin elkötelezett rajongóit, a technológiával még csak most ismerkedőket, valamint a távolságtartó szkeptikusokat.

Megújuló egyház - Ökopódium, Budapest

Az Ökopolisz Alapítvány műhelybeszélgetés sorozatának következő témája Ferenc pápa ökológiai kiáltványa, a Laudato si' - Áldott légy kezdetű pápai enciklika lesz. A beszélgetés résztvevői Beer Miklós, a Váci egyházmegye püspöke és Ikotity István, LMP országgyűlési képviselő. Moderátor: Gégény István

III. Ökopolisz Nyári Akadémia - Felsőtárkány

Gödöllő és Baja után, Egertől 10 kilométerre, a Bükki Nemzeti Park szélén, Felsőtárkányban rendezzük a III. Ökopolisz Nyári Akadémiát. Több mint húsz vitafórummal és műhelybeszélgetéssel, valamint kulturális, szabadtéri és családi programokkal várunk minden érdeklődőt augusztus 6. és 9. között.