Rendezvények

Harc a szegénység ellen – Ökopódium, Budapest

Az Ökopolisz Alapítvány az ENSZ 17 Fenntartható Fejlődési Célja (SDG) Magyarországi megvalósításának a lehetőségeit vizsgáló sorozatot indít. Első alkalommal a szegénység csökkentésének, vagy akár felszámolásának lehetőségeit vesszük górcső alá. Küldetésünkhöz híven azonban inkább szakmai megközelítéssel, semmint a hétköznapi közéleti, politikai gondolkodásmódra alapozva.

Hol az új egység? - Ökopódium, Budapest

Milyen következtetést vonhatnak le a parlamenti pártok a kvótareferendum végeredményéből? Hányféle új egység jött létre október 2-án és melyik pártokhoz tartoznak? Milyen következményei lehetnek az Európai Unióban a magyar népszavazásnak?

Népszavazástól választásig - Ökopódium, Budapest

Az október 2-i népszavazás a tartalmi megfontolásokon túl erőpróba is a pártoknak a 2018-as választás előtt. Mire enged következtetni a részvételi arány? Kit erősítenek az érvénytelenül szavazók? Konvertálható-e potenciális választóra az ellenzéki oldalról érkező nem szavazat? Egyáltalán, miről fognak beszélni a pártok a választásokig hátralevő alig másfél évben?

Törökország a puccs után - Ökopódium, Budapest

Mi történik Törökországban? Mi történt a puccs alatt? Szervezte azt valaki külföldről vagy a háttérből? Mennyire súlyos a helyzet kurd területeken? Lehet már polgárháborúnak nevezni, ami ott történik? Mi az oka a látványos orosz-török közeledésnek és mik a következményei? Hogyan hathat az egész geopolitikai felfordulás Magyarországra?

ÖKOtanoda 2016 képzés: jelentkezz szeptember 12-ig!

“Zöldebb Európát, európaibb zöldeket!” Fiatal közéleti aktivisták jelentkezését várjuk a hazai és európai képzésekre!

Hogyan tovább Magyarország? - Ökopódium, Győr

Hogyan tovább Magyarország? Tájkép csata közben: a magyar politika népszavazás előtt - elemzők és az LMP társelnöke szerint.

MUNKA és FENNTARTHATÓSÁG (WORK Out of the Box!) / MÉrték és Jó(l)lét 2016

2016. szept 1. 16:30 - CORVINUS Egyetem IV. Auditórium, Budapest, Fővám tér 8. MUNKA és FENNTARTHATÓSÁG (WORK Out of the Box!) /