Rendezvények

Leckéztetés az oktatásban - Ökopódium, Budapest

Az országos megmozdulások óta eltelt egy év, és a CEU-ra kihegyezett törvénymódosítás kapcsán ismét reflektorfénybe került a hazai oktatás kérdése. Immár az alap, a középfokú és a felsőoktatás háza táján is aggasztó jelenségek ütötték fel fejüket, és egyre-másra kerülnek az asztalra a megkérdőjelezhető javaslatok.

Konferencia a paksi bővítésről - Budapest

Van alternatívája, nincs alternatívája vagy csak alternatívája van?

Harc az éhezés ellen – Ökopódium, Budapest

Az Ökopolisz Alapítvány az ENSZ 17 Fenntartható Fejlesztési Célja (SDG) Magyarországi megvalósításának a lehetőségeit vizsgáló sorozatot indít. Második alkalommal az éhezés csökkentésének, vagy akár felszámolásának lehetőségeit vesszük górcső alá. Küldetésünkhöz híven azonban inkább szakmai megközelítéssel, semmint a hétköznapi közéleti, politikai gondolkodásmódra alapozva.

Olimpiai hátraarc: Tanulságok és következmények - Ökopódium, Budapest

Az aláírásgyűjtés megfutamította a kormányt. Megismételhető-e a siker, mi a titka a magyar választó mobilizálásának?

Az Olimpia nem játék! - Ökopódium, Budapest

Pozitív gazdasági hatások vagy kimerítő költekezések? Infrastrukturális fejlesztések országszerte vagy korrupciós felárral járó nagyberuházások? Felpezsdülő idegenforgalom vagy uralhatatlan káosz?

ÖKOPOLISZ KARÁCSONY - Budapest

Ökotudatos karácsonyi készülődés kézműves programokkal és inspiratív eszmecserékkel. Rendhagyó karácsonyváró programra hív mindenkit az Ökopolisz Alapítvány.

Trumpforduló - Ökopódium, Budapest

Trump lesz az amerikai elnök. Akkor épít egy falat? Visszavonja az Obamacare-t? Magára haragítja az Európai Uniót? Kirobbantja a világháborút? Vagy valóban meghallgatásra találnak a középosztály panaszai?

Globális ökopolitikáról lokális cselekvéssel - Ökopolitikai Konferencia, Debrecen

Fenntarthatóság, természetvédelem, zöld politika… sokat hallott kifejezések. Mindannyian tisztában vagyunk a globális értelemben vett kihívásokkal, azonban képesek vagyunk-e lefordítani mindezt lokális szintre? Miként viszonyuljon egy debreceni átlagember az ökopolitikához? Ehhez igyekszünk útmutatást adni novemberi konferenciánkon. Számítunk Önre, számítunk Rád! Gondolkodjunk együtt!

Harc a szegénység ellen – Ökopódium, Budapest

Az Ökopolisz Alapítvány az ENSZ 17 Fenntartható Fejlesztési Célja (SDG) Magyarországi megvalósításának a lehetőségeit vizsgáló sorozatot indít. Első alkalommal a szegénység csökkentésének, vagy akár felszámolásának lehetőségeit vesszük górcső alá. Küldetésünkhöz híven azonban inkább szakmai megközelítéssel, semmint a hétköznapi közéleti, politikai gondolkodásmódra alapozva.

Hol az új egység? - Ökopódium, Budapest

Milyen következtetést vonhatnak le a parlamenti pártok a kvótareferendum végeredményéből? Hányféle új egység jött létre október 2-án és melyik pártokhoz tartoznak? Milyen következményei lehetnek az Európai Unióban a magyar népszavazásnak?