Rendezvények

VII. Ökopolisz Nyári Akadémia

Már beírhatod a naptáradba! 2019. június 27-30. között ismét Mátrafüred mellett, a sástói Mátra Kempingben.

Európa választ – Ellensúly lapszámbemutató

Valóban sorsdöntő lesz a májusi EP-választás? Kik és hogyan újítanák meg Európát? Mely országokra vessük vigyázó szemünket? Az Ellensúly folyóirat tavaszi számának bemutatóján tétekről, esélyekről és kockázatokról beszélgetünk politológus vendégeinkkel.

Zöldre át Európa! Európai Parlamenti választás rendezvénysorozat

A listát folyamatosan frissítjük a részletekkel!

Napelemet minden háztetőre

Az energiaforradalom a szemünk előtt zajlik. A világ nagy részén már felismerték, hogy a klímaváltozás riasztó hatásainak elkerüléséhez radikális változásokra van szükség az energiagazdálkodásban. Az energiafogyasztásunkat csökkenteni kell, fokozni kell az energiahatékonyságot és át kell állnunk a megújuló energiaforrásokra

Egészséges élet és jóllét mindenkinek - Ökopódium, Budapest

ENSZ SDG - 3. cél: Jó egészség, az egészséges élet biztosítása és jólét megteremtése minden korosztályban élő minden egyes ember számára.

Mi fán terem az ökopolitika? - Klímaképzés, Budapest

Az ökopolitikai alapozó képzéssorozat következő állomása Budapesten. Idén márciusban a klímaváltozás és az ezzel összefüggő kérdéskör lesz a képzés fókuszában.

Nemek közötti egyenlőség - Ökopódium, Budapest

ENSZ SDG - 5. cél: A nemek egyenlőségének megvalósítása, minden nő és lány társadalmi szerepének megerősítése

Tiszta levegőt Gödöllőn! - fórum

Magyarországon légszennyezettségi vészhelyzet van. Évente 8-10 ezer ember hal meg idő előtt az egészségtelen levegő miatt hazánkban.

Tiszta levegőt Budapesten!

Magyarországon és különösen Budapesten légszennyezettségi vészhelyzet van. Évente 8-10 ezer ember hal meg idő előtt az egészségtelen levegő miatt.

Kifutunk az időből? Ökopódium a katowicei klímacsúcs eredményeiről

Hogyan értékeljük a katowicei klímacsúcsot? Mire lesz elegendő a 12 év, ami az ENSZ szerint rendelkezésünkre áll a bolygó megmentésére?