Rendezvények

ÖkoTanoda EU+ 2017 - jelentkezz szeptember 18-ig!

Rugalmas, részvételi alapon működő ismeretterjesztő, szervezet- és közösségfejlesztő képzéssorozat. Elsősorban az európai és hazai közéleti és ökopolitikai tevékenységek iránt érdeklődő fiatalok jelentkezését várjuk.

V. Ökopolisz Nyári Akadémia

Az Ökopolisz Alapítvány idei, immáron ötödik Nyári Akadémiáját ismét Felsőtárkányban rendezzük meg 2017. július 13-16. között. Mindösszesen 8000 forintért tartalmas 4 napot tölthetsz velünk!

Lényeglátó est - Puzsérral és Ungárral

Komoly vagy szórakoztató, de mindenképpen szenvedélyes beszélgetés közéletünk fontos ügyeiről.

Talajmegújító Mezőgazdaság - országos előadássorozat

A klímaváltozás miatt szélsőségesebb időjárás mellett kellene jó hozamokat elérni a szántással és vegyszerekkel tönkretett talajokon, de a legtöbb gazdaságban már hiába emelik a műtrágya mennyiségét, a hozamok már nem nőnek tovább, a növénykórtani és kártevőproblémák viszont erősödnek. Országos előadássorozatunkon azokat a termelési technológiákat ismerteti szakértőnk, amelyekkel igenis eredményesen vehetjük fel a harcot a változásokkal.

Leckéztetés az oktatásban - Ökopódium, Budapest

Az országos megmozdulások óta eltelt egy év, és a CEU-ra kihegyezett törvénymódosítás kapcsán ismét reflektorfénybe került a hazai oktatás kérdése. Immár az alap, a középfokú és a felsőoktatás háza táján is aggasztó jelenségek ütötték fel fejüket, és egyre-másra kerülnek az asztalra a megkérdőjelezhető javaslatok.

Konferencia a paksi bővítésről - Budapest

Van alternatívája, nincs alternatívája vagy csak alternatívája van?

Harc az éhezés ellen – Ökopódium, Budapest

Az Ökopolisz Alapítvány az ENSZ 17 Fenntartható Fejlesztési Célja (SDG) Magyarországi megvalósításának a lehetőségeit vizsgáló sorozatot indít. Második alkalommal az éhezés csökkentésének, vagy akár felszámolásának lehetőségeit vesszük górcső alá. Küldetésünkhöz híven azonban inkább szakmai megközelítéssel, semmint a hétköznapi közéleti, politikai gondolkodásmódra alapozva.

Olimpiai hátraarc: Tanulságok és következmények - Ökopódium, Budapest

Az aláírásgyűjtés megfutamította a kormányt. Megismételhető-e a siker, mi a titka a magyar választó mobilizálásának?

Az Olimpia nem játék! - Ökopódium, Budapest

Pozitív gazdasági hatások vagy kimerítő költekezések? Infrastrukturális fejlesztések országszerte vagy korrupciós felárral járó nagyberuházások? Felpezsdülő idegenforgalom vagy uralhatatlan káosz?

ÖKOPOLISZ KARÁCSONY - Budapest

Ökotudatos karácsonyi készülődés kézműves programokkal és inspiratív eszmecserékkel. Rendhagyó karácsonyváró programra hív mindenkit az Ökopolisz Alapítvány.