Rendezvények

Választásértékelő beszélgetés az Ellensúly szerzőivel - október 16.

Ki győzött és mi számít egyáltalán győzelemnek? Az önkormányzati választások eredménye mindig sokféleképpen értelmezhető, ráadásul az idei megmérettetésnek különösen nagy tétje van az ellenzék számára. A számok és olvasatok dzsungelében az Ellensúly folyóirat szerzőivel igyekszünk rendet vágni a választás után.

VII. Ökopolisz Nyári Akadémia

2019. június 27-30. között ismét Mátrafüred mellett, a sástói Mátra Kempingben.

Klímapiknik és Ökokvíz Budapesten

Május 15-e a nemzetközi klímaváltozási akciónap. Az utóbbi néhány hónapban Európa szerte fiatalok tömegei vonultak utcára, hogy felemeljék hangjukat a legnagyobb fenyegetéssel szemben, amivel az emberiség valaha találkozott.

Európa választ – Ellensúly lapszámbemutató

Valóban sorsdöntő lesz a májusi EP-választás? Kik és hogyan újítanák meg Európát? Mely országokra vessük vigyázó szemünket? Az Ellensúly folyóirat tavaszi számának bemutatóján tétekről, esélyekről és kockázatokról beszélgetünk politológus vendégeinkkel.

Zöldre át Európa! Európai Parlamenti választás rendezvénysorozat

A klímaváltozás már nem csupán egy távoli veszély, hiszen mindenki érzi a hatásait: mindent elárasztó poloskaáradat, kiszámíthatatlan időjárás, dráguló zöldségek és aszály, hogy csak néhány említsünk. Európa ezért válaszúthoz érkezett: ha most nem kezdünk el foglalkozni a klímaváltozás visszafordításával, akkor már késő lesz. Mit kell tennünk, hogy zöld legyen Európa? Mit lehet tenni helyben és mit lehet tenni az Európai Unió szintjén azért, hogy újra legyen tiszta levegő, ehető étel és iható víz? A listát folyamatosan frissítjük a részletekkel!

Napelemet minden háztetőre

Az energiaforradalom a szemünk előtt zajlik. A világ nagy részén már felismerték, hogy a klímaváltozás riasztó hatásainak elkerüléséhez radikális változásokra van szükség az energiagazdálkodásban. Az energiafogyasztásunkat csökkenteni kell, fokozni kell az energiahatékonyságot és át kell állnunk a megújuló energiaforrásokra

Egészséges élet és jóllét mindenkinek - Ökopódium, Budapest

ENSZ SDG - 3. cél: Jó egészség, az egészséges élet biztosítása és jólét megteremtése minden korosztályban élő minden egyes ember számára.

Mi fán terem az ökopolitika? - Klímaképzés, Budapest

Az ökopolitikai alapozó képzéssorozat következő állomása Budapesten. Idén márciusban a klímaváltozás és az ezzel összefüggő kérdéskör lesz a képzés fókuszában.

Nemek közötti egyenlőség - Ökopódium, Budapest

ENSZ SDG - 5. cél: A nemek egyenlőségének megvalósítása, minden nő és lány társadalmi szerepének megerősítése

Tiszta levegőt Gödöllőn! - fórum

Magyarországon légszennyezettségi vészhelyzet van. Évente 8-10 ezer ember hal meg idő előtt az egészségtelen levegő miatt hazánkban.