Rendezvények

Lényeglátó est - Puzsérral és Ungárral

Komoly vagy szórakoztató, de mindenképpen szenvedélyes beszélgetés közéletünk fontos ügyeiről.

Talajmegújító Mezőgazdaság - országos előadássorozat

A klímaváltozás miatt szélsőségesebb időjárás mellett kellene jó hozamokat elérni a szántással és vegyszerekkel tönkretett talajokon, de a legtöbb gazdaságban már hiába emelik a műtrágya mennyiségét, a hozamok már nem nőnek tovább, a növénykórtani és kártevőproblémák viszont erősödnek. Országos előadássorozatunkon azokat a termelési technológiákat ismerteti szakértőnk, amelyekkel igenis eredményesen vehetjük fel a harcot a változásokkal.

Leckéztetés az oktatásban - Ökopódium, Budapest

Az országos megmozdulások óta eltelt egy év, és a CEU-ra kihegyezett törvénymódosítás kapcsán ismét reflektorfénybe került a hazai oktatás kérdése. Immár az alap, a középfokú és a felsőoktatás háza táján is aggasztó jelenségek ütötték fel fejüket, és egyre-másra kerülnek az asztalra a megkérdőjelezhető javaslatok.

Konferencia a paksi bővítésről - Budapest

Van alternatívája, nincs alternatívája vagy csak alternatívája van?

Harc az éhezés ellen – Ökopódium, Budapest

Az Ökopolisz Alapítvány az ENSZ 17 Fenntartható Fejlesztési Célja (SDG) Magyarországi megvalósításának a lehetőségeit vizsgáló sorozatot indít. Második alkalommal az éhezés csökkentésének, vagy akár felszámolásának lehetőségeit vesszük górcső alá. Küldetésünkhöz híven azonban inkább szakmai megközelítéssel, semmint a hétköznapi közéleti, politikai gondolkodásmódra alapozva.

Olimpiai hátraarc: Tanulságok és következmények - Ökopódium, Budapest

Az aláírásgyűjtés megfutamította a kormányt. Megismételhető-e a siker, mi a titka a magyar választó mobilizálásának?

Az Olimpia nem játék! - Ökopódium, Budapest

Pozitív gazdasági hatások vagy kimerítő költekezések? Infrastrukturális fejlesztések országszerte vagy korrupciós felárral járó nagyberuházások? Felpezsdülő idegenforgalom vagy uralhatatlan káosz?

ÖKOPOLISZ KARÁCSONY - Budapest

Ökotudatos karácsonyi készülődés kézműves programokkal és inspiratív eszmecserékkel. Rendhagyó karácsonyváró programra hív mindenkit az Ökopolisz Alapítvány.

Trumpforduló - Ökopódium, Budapest

Trump lesz az amerikai elnök. Akkor épít egy falat? Visszavonja az Obamacare-t? Magára haragítja az Európai Uniót? Kirobbantja a világháborút? Vagy valóban meghallgatásra találnak a középosztály panaszai?

Globális ökopolitikáról lokális cselekvéssel - Ökopolitikai Konferencia, Debrecen

Fenntarthatóság, természetvédelem, zöld politika… sokat hallott kifejezések. Mindannyian tisztában vagyunk a globális értelemben vett kihívásokkal, azonban képesek vagyunk-e lefordítani mindezt lokális szintre? Miként viszonyuljon egy debreceni átlagember az ökopolitikához? Ehhez igyekszünk útmutatást adni novemberi konferenciánkon. Számítunk Önre, számítunk Rád! Gondolkodjunk együtt!