Cikkek

Pályázati felhívás pénzügyes munkakör betöltésére

Az Ökopolisz Alapítvány célja az állampolgári tájékoztatás és tájékozódás javítása, a politikai kultúra fejlesztése és a közjó szolgálata, kiemelten az ökopolitikai gondolkodásmód elterjesztése, az ökopolitikai alternatívák megfogalmazása, valamint az ökopolitika képviseletének elősegítése a fenntarthatóság, a közügyekben való állampolgári részvétel és az igazságosság széleskörű népszerűsítése révén.

Nincs más választásod! Menj el szavazni!

Az országgyűlési választáson való aktív részvétel magyar állampolgárként nem csak jogunk, de felelősségünk is.

Meghitt karácsonyt és boldog új esztendőt kívánunk!

Szeretnénk megköszönni, hogy idén is velünk tartottál és figyelemmel kísérted munkánkat, ezért összeszedtük neked az Ökopolisz Alapítvány idei legfontosabb pillanatait.

Paks 2 helyett Paks 1? - Meglepő ötlettel állt elő a volt MVM-vezér

Ma Magyarországon szinte minden más, az ország energiaellátásával kapcsolatos kérdést háttérbe szorít a Paks 2 beruházás ügye.

Aszódi Attila: Az atomerőmű nem kisbalta - zoom.hu

A kormány emberei bementek az Ökopolisz alapítvány oroszlánbarlangjába, és független szakértőkkel vitáztak Paks II-ről.

Egyszerűen nincs komoly érv amellett, hogy most kezdjék el építeni Paks 2-t - G7 (24.hu)

Technológiai alapon egyre nehezebb, üzleti szempontokkal pedig lényegében lehetetlen érvelni Paks 2 mellett. Környezetvédelmi indokokkal lehetne ugyan magyarázni a beruházást, de a politikai síkon zajló elvi vitában (jó-e az nukleáris energia vagy sem) épp azok ellenzik leginkább az energiatermelésnek ezt a formáját, akik a globális felmelegedés elleni küzdelmet tűzték a zászlajukra.

"A soros... kapcsolás tehet mindenről" - Népszava Online

Az Ökopolisz Alapítványnak a MÚOSZ zsúfolásig telt termében megrendezett atomügyi vitáján alapvetően három álláspont csapott össze.

„A paksi szerződés egy kávé mellett dőlt el” - 24.hu

Ezt mondta egy állami energiavállalat volt elnöke egy paksi bővítésről szóló kerekasztal beszélgetésen. Ezzel arra utalt, hogy a kormány a mai napig nem ad választ a legfontosabb kérdésre: miért éppen most kellett döntenie a bővítésről?

Kell-e nekünk újabb atomerőmű?

Kisfilmet készítettünk a Paksra szánt újabb atomerőművel kapcsolatos, elsősorban energetikai szempontú aggályokról. A szemléletető animációk elkészítésére a Napirajz művészét, Merényi Dánielt kértük fel.

Könyvajánló - Világunk Átalakítása

Az ENSZ 2015-ben fogadta el a fenntartható fejlődés 2030-ig megvalósítandó programját. A program gerincét, konkrét teendőit és céljait a Fenntartható Fejlesztési Célrendszer írja le. A határozatot magyar nyelvre is lefordították.