Cikkek

Pályázati felhívás helyi ügy koordinátor pozíció betöltésére

Az alapítvány céljainak megvalósítása érdekében helyi ügyek programja keretében koordinátori hálózatot hoz létre, mellyel közvetlen kapcsolatot kíván kiépíteni az ökopolitika iránt elkötelezett állampolgárokkal.

Helyi ügyek workshop-sorozat

Az Ökopolisz Alapítvány szervezésében megvalósuló Helyi ügyek regionális workshop-sorozat célja, hogy erősítse Magyarországon a részvételi demokráciát és ezzel együtt az ökopolitika egyik legfontosabb alapértékét.

Az Ökopolisz Alapítvány adatkezelési tájékoztatója

Az Ökopolisz Alapítvány elkötelezett az adatvédelem – így különösen a honlap látogatóinak személyes adatainak a védelme – mellett. Az alapítvány adatvédelmi, illetve adatkezelési gyakorlatáról jelen tájékoztató nyújt információt.

Pályázati felhívás pénzügyes munkakör betöltésére

Az Ökopolisz Alapítvány célja az állampolgári tájékoztatás és tájékozódás javítása, a politikai kultúra fejlesztése és a közjó szolgálata, kiemelten az ökopolitikai gondolkodásmód elterjesztése, az ökopolitikai alternatívák megfogalmazása, valamint az ökopolitika képviseletének elősegítése a fenntarthatóság, a közügyekben való állampolgári részvétel és az igazságosság széleskörű népszerűsítése révén.

Nincs más választásod! Menj el szavazni!

Az országgyűlési választáson való aktív részvétel magyar állampolgárként nem csak jogunk, de felelősségünk is.

Meghitt karácsonyt és boldog új esztendőt kívánunk!

Szeretnénk megköszönni, hogy idén is velünk tartottál és figyelemmel kísérted munkánkat, ezért összeszedtük neked az Ökopolisz Alapítvány idei legfontosabb pillanatait.

Paks 2 helyett Paks 1? - Meglepő ötlettel állt elő a volt MVM-vezér

Ma Magyarországon szinte minden más, az ország energiaellátásával kapcsolatos kérdést háttérbe szorít a Paks 2 beruházás ügye.

Aszódi Attila: Az atomerőmű nem kisbalta - zoom.hu

A kormány emberei bementek az Ökopolisz alapítvány oroszlánbarlangjába, és független szakértőkkel vitáztak Paks II-ről.

Egyszerűen nincs komoly érv amellett, hogy most kezdjék el építeni Paks 2-t - G7 (24.hu)

Technológiai alapon egyre nehezebb, üzleti szempontokkal pedig lényegében lehetetlen érvelni Paks 2 mellett. Környezetvédelmi indokokkal lehetne ugyan magyarázni a beruházást, de a politikai síkon zajló elvi vitában (jó-e az nukleáris energia vagy sem) épp azok ellenzik leginkább az energiatermelésnek ezt a formáját, akik a globális felmelegedés elleni küzdelmet tűzték a zászlajukra.

"A soros... kapcsolás tehet mindenről" - Népszava Online

Az Ökopolisz Alapítványnak a MÚOSZ zsúfolásig telt termében megrendezett atomügyi vitáján alapvetően három álláspont csapott össze.