Cikkek

Ellensúly lapszámbemutató a Kaptárban

Január 9-én a Kaptárban bemutatkozott az Ökopolisz új közéleti folyóirata. Az esemény már visszanézhető videón és képeken!

Meghitt karácsonyt és boldog új esztendőt kívánunk!

Újabb eseménydús évet tudhatunk magunk mögött, aminek Te is részese voltál! Szeretnénk megköszönni, hogy figyelemmel kísérted tevékenységünket, ezért összeszedtük neked az Ökopolisz Alapítvány idei legfontosabb pillanatait.

Ellensúly néven új közéleti folyóirat indul

Ellensúly címen új közéleti folyóiratot indított az Ökopolisz Alapítvány. A negyedévente megjelenő lap a hazai közélet aktuális kérdéseivel foglalkozik, s fő célja, hogy hozzájáruljon a politika folyamatainak, eseményeinek jobb megértéséhez.

Helyi ügyek workshop-sorozat

Az Ökopolisz Alapítvány szervezésében megvalósuló Helyi ügyek regionális workshop-sorozat célja, hogy erősítse Magyarországon a részvételi demokráciát és ezzel együtt az ökopolitika egyik legfontosabb alapértékét.

Az Ökopolisz Alapítvány adatkezelési tájékoztatója

Az Ökopolisz Alapítvány elkötelezett az adatvédelem – így különösen a honlap látogatóinak személyes adatainak a védelme – mellett. Az alapítvány adatvédelmi, illetve adatkezelési gyakorlatáról jelen tájékoztató nyújt információt.

Nincs más választásod! Menj el szavazni!

Az országgyűlési választáson való aktív részvétel magyar állampolgárként nem csak jogunk, de felelősségünk is.

Meghitt karácsonyt és boldog új esztendőt kívánunk!

Szeretnénk megköszönni, hogy idén is velünk tartottál és figyelemmel kísérted munkánkat, ezért összeszedtük neked az Ökopolisz Alapítvány idei legfontosabb pillanatait.

Paks 2 helyett Paks 1? - Meglepő ötlettel állt elő a volt MVM-vezér

Ma Magyarországon szinte minden más, az ország energiaellátásával kapcsolatos kérdést háttérbe szorít a Paks 2 beruházás ügye.

Aszódi Attila: Az atomerőmű nem kisbalta - zoom.hu

A kormány emberei bementek az Ökopolisz alapítvány oroszlánbarlangjába, és független szakértőkkel vitáztak Paks II-ről.

Egyszerűen nincs komoly érv amellett, hogy most kezdjék el építeni Paks 2-t - G7 (24.hu)

Technológiai alapon egyre nehezebb, üzleti szempontokkal pedig lényegében lehetetlen érvelni Paks 2 mellett. Környezetvédelmi indokokkal lehetne ugyan magyarázni a beruházást, de a politikai síkon zajló elvi vitában (jó-e az nukleáris energia vagy sem) épp azok ellenzik leginkább az energiatermelésnek ezt a formáját, akik a globális felmelegedés elleni küzdelmet tűzték a zászlajukra.